Carta de Nit

Pots descarregar-la aquí

Un dels objectiu de la nova etapa del Terra d’Escudella serà recuperar la memòria del que va ser una autèntica icona de l’hostaleria barcelonina, les fondes de sisos, establiments senzills on s’hi menjava bé, abundant i a un preu raonable. Durant la segona meitat del segle XIX es van popula-ritzar entre la classe treballadora i la menestralia de la ciutat fins a esdevenir autèntics temples gastronòmics que tant cobrien necessitats bàsiques d’obreres i obreres com sadollaven famílies senceres els dies de festa. El curiós nom prové precisament del preu que cobraven per l’àpat, sis quartos (uns 17 cèntims de pesseta). En aquestes fondes els cambrers recitaven els plats del dia amb una genuïna cantarella i els rebatejaven amb un toc d’humor, d’ironia i fins i tot de genialitat poètica. Cada fonda solia tenir alguna especialitat gastronòmica o platillo característic, i a la seva oferta hi abundaven els menuts, els peixos salats, els llegums o les escudelles, totes elles menges humils convertides pels cuiners en viandes (generalment) delicioses. De fet, l’oferta de les fondes de sisos va anar conformant amb el temps el que ara coneixem com a cuina tradicional catalana. És a dir, tot un referent per a nosaltres.

 

ENTRANTS

Patates braves, amb allioli o mixtes 4,90

Patates amb tres salses 5,40
Brava, allioli i almadroc -salsa de formatges inspirada en una recepta medieval-

Croquetones a triar  Unitat:1,80
De rostit, de botifarró amb poma i de bacallà amb samfaina 

Patates d’Olot amb salsa agredolça catalana Unitat:2,50

Patates de brandada de bacallà amb melmelada de tomata Unitat:2,50

Calamarsons fregits 6,70

Escudella barrejada7,80
Amb fideus, arròs, botifarra blanca i negra, pilota, col…

Canelons de verdures amb beixamel de bolets 11,00

Cassoleta de patata trinxada, samfaina i ous escumats 6,70

Cassoleta de botifarra negra i patata trinxada amb ou ous escumats i melmelada de tomàquet 7,50

Bicicleta sobre llambordes 4,50
Patates fregides amb ous ferrats

Amanida de fulles amb formatge de búfala de l’Empordà i olivada negra 8,50

Amanida de fulles enxatonada  8,50
Bacallà, tonyina i anxova amb romesco

Amanida de fulles amb tofu marinat en herbes, vinagreta de fruita seca, codonyat i crostonets 7,80

Amanida de fulles amb formatge de cabra i vinagreta de fruita vermella 8,20

Taula d’embotits d’Organyà (Obach) 13,40
Llonganissa de muntanya, llonganissa de pagès, fuet, fuet d’herbes, bull blanc, bull negre, i paté

Taula mixta d’embotits i formatges dels Països Catalans 13,90
Urgèlia del Pirineu, maonès Binigarba i curat d’Ovella -Alt Maestrat-

Les taules van acompanyades de quatre llesques de pa de coca torrat i tomacons.
Si voleu all, demaneu-lo.

Peix del dia (Pregunta’ns quin peix tenim). Cada dia La Platjeta ens serveix peix fresc i de proximitat. La Platjeta és un projecte sorgit d’una família pescadora de la Barceloneta que no només distribueix peix i marisc, si no que surt a pescar-lo amb dos vaixells, el Nus i l’Òstia, i té clar l’objectiu de preservar i difondre la cultura marinera del barri.

 


ELS NOSTRES PLATILLOS

GUISATS
Mandonguilles amb sípia Tastet: 4,90Ració: 10,30

Vedella amb boletsTastet: 5,70Ració: 11,50

MENUTS
Tripes amb sobrassadai cigronsTastet: 4,10Ració: 8,40

Capipota amb samfainaTastet: 4,00Ració: 8,20

Pamipipa Tastet: 3,70Ració: 7,60
Orella i morro amb pansesi pinyons

Llengua amb tàperes Tastet: 3,70Ració: 7,60

COMBINAT DE QUATRE PLATILLOS
Guisats + menuts 11,50
Només menuts 8,50

ELS NOSTRES COMBINATS

Assortiment de botifarres* d’Organyà  10,50
amb allioli dolç de codonyat, patata al caliu, cirerols (tomàquets cherry) i amanida
*botifarra fresca, negra i del perol

Botifarra d’Organyà 10,50
amb donja, samfaina, seques i amanida

Hamburguesa de xai* 10,50
amb ceba confitada, ou ferrat, patata trinxada i amanida
*200g la peça, 25% carn de porc,ou, pa ratllat, romaní, all i julivert

Hamburgueses vegetarianes 10,50
amb samfaina, romesco, ceba confitadai fesolets

Bistec de bruna del Pirineu  10,50
amb ceba confitada, allioli dolç de codonyat, cirerols (tomàquets cherry) i patata al caliu

 

LES NOSTRES POSTRES

Catànies amb xarrup de ratafia 6,00

Mel i mató amb carquinyolis 4,50

Tiramisú de te matcha 5,50

Pastís de formatge Masgrau amb xarop de fruita vermella . 6,00

Volcanet de xocolata 6,00

Pastisset fresc de llima i mango 5,50

Sorbet de pomada (llimona amb gin Xoriguer) 4,50

 

CARTA DE VINS

NEGRES
3 Nits d’Urpina. DO PLA DE BAGES | 16,50
Urpina. Negre criança. Merlot. Valor afegit: economia social

Adernats. DO TARRAGONA  | 10,15
Celler de Nulles. Negre jove. Ull de llebre i Merlot. Valor afegit: economia social

Imus. DO MONTSANT | 10,60
Cooperativa Falset Marçà. Negre jove Garnatxa, samsó cabernet i merlot.Valor afegit: economia social

Llàgrimes de tardor. DO TERRA ALTA | 15,90
Negre amb criança. Garnatxa. Agrícola de Sant Josep de Bot. Valor afegit: economia social

Mas Comtal. DO PENEDÈS | 14,70
Mas Comtal. Negre jove. Merlot i garnatxa. Valor afegit: producte ecològic

Ònix. DOQ PRIORAT | 18,60
Vinícola del Priorat. Negre jove. Garnatxa i samsó. Valor afegit: economia social

Petit Suneus. DO EMPORDÀ  | 17,40
AU Bodeguers. Negre amb criança. Garnatxa negra i merlot. Valor afegit: producte ecològic

 

BLANCS

Blanc de Serè. DO COSTERS DEL SEGRE | 14,30
L’Olivera. Blanc jove. Macabeu, parellada i chardonnay. Valor afegit: economia social i producte ecològic

Plana d’en Fonoll. DO CATALUNYA| 11,80
Agrícola de Sant Josep de Bot. Moscatell d’Alexandria i sauvignon blanc.Valor afegit: economia social

 

ROSATS

Rosat de Llàgrima. DO PENEDÈS | 14,70
Mas Comtal Rosat jove. Merlot. Valor afegit: producte ecològic

CAVES

Pagès Entrena Brut Nature. DO CAVA | 12,00
Macabeu, xarel·lo i parellada

 

  • Pregunta per la nostra tria de vins a copes (en pots demanar l’ampolla sencera). També tenim carta de cerveses artesanes catalanes

 

No et perdis la nostra oferta de licors i begudes de la terra. Aquí tens la carta!