Carta de nit

pollastre-farcit

A la nit,
entaula’t
per sopar

Les nits al Terra d’Escudella es vesteixen de llarg. Tenim una carta composta d’uns 20 plats, dividits en entrants, carns, peixos i vegetals. Aquesta oferta està basada en una cuina elaborada, de qualitat i sense perdre mai de vista els productes i les elaboracions que ens són propis. Per tal que pugueu degustar els nostres plats amb tota satisfacció, hem reservat el menjador interior, més càlid, íntim i tranquil, per a la carta de nit.

Pots fer la teva reserva trucant al 93 422 16 13 o a través de correu electrònic
(info@tdk.cat).

(Les reserves fetes per correu electrònic hauran de ser confirmades per telèfon o amb un missatge de resposta del Terra d’Escudella.)

la_nostra_carta.jpg

Entrants

  • Amanida enxatonada   7,60
    Mèsclum, tomata, olives negres, tonyina, bacallà, anxova i oli de romesco
  • Amanida amb xampinyons i bacó   7,10
    Mèsclum, xampinyons, bacó, pernil salat, tomata, pastanaga i avellanes
  • Amanida amb salmó i vinagreta de tàperes i cogombrets   7,10
    Mèsclum, tomata, blat de moro, pastanaga i vinagreta de confitats en vinagre
  • Amanida amb formatge de cabra   7,10
    Mèsclum, formatge de cabra, nous, panses, tomata i vinagreta dolça

  • Escudella de la casa   7,35
    Diuen que costa trobar restaurants on poder gaudir d’una escudella, el plats més representatiu de la gastronomia catalana. No podem permetre la pèrdua d’un àpat que durant segles ha alimentat pagesos, menestrals i obrers.

  • Crema de dos colors   6,60
    La carbassa és el fruit d’una planta agraïda, de conreu fàcil i resultats òptims (de fins a 200 kg!). Tot i tenir certa mala fama («la carbassa, millor que al ventre a la bassa»), podem afirmar que alimenta, desintoxica el cos i té nombroses aplicacions culinàries. El contrapunt verd l’aporta una hortalissa eixerida, el pèsol.

  • Carpaccio de bruna amb fruita seca i formatge d’ovella   7,60
    Des de fa més de quinze anys, la raça autòctona de vedella pirinenca compta amb una indicació geogràfica protegida (IGP). La bruna inicialment va ser una vaca d’aptitud triple: carn, llet i treball. Actualment s’ha especialitzat en la producció càrnica.

  • Favetes ofegades amb calamars i bull negre   7,75
    Desconegudes a mig món, aquí és on les faves arriben als màxims nivells d’acceptació popular, tot i la minvant valoració de les noves generacions. La recepta resultant s’inspira en un mar i muntanya, una més de les combinacions imaginatives i sorprenents de la cuina tradicional catalana.

Segons plats · Carns

  • Pollastre farcit de prunes i pinyons   9,05
    Un clàssic de la cuina tradicional dels dies de festa, quan el pollastre era un luxe reservat per als grans esdeveniments. D’aquest plat se’n tenen referències medievals. Per Nadal és força comú a tots els Països Catalans i Occitània.

  • Entrecot de bruna del Pirineu amb cebes de platillo   13,50
    Per una vegada, aquestes petites i delicioses cebes no acompanyen un platillo (un guisat), sinó un tall de vedella. Una vedella pirinenca de raça bruna. Emparada en l’única Indicació Geogràfica Protegida bovina del país, queden garantides unes condicions i un tracte dignes per al bestiar.

  • Estofat de botifarra i sípia   8,60
    Pot semblar difícil de creure, però costa trobar al món una cuina amb un repertori tan ampli i variat de plats mar i muntanya, és a dir, combinant carn i peix, una síntesi sublim de la gastronomia clàssica catalana.

  • Cassoleta d’ou amb sobrassada, patata i pèsols   7,15
    Mescla harmònica de carn, xulla o cansalada, sal i pebre vermell dolç, la sobrassada s’afegeix a la llarga i suculenta llista d’embotits elaborats al nostre país, una de les més extenses d’Europa.

  • Galtes de vedella amb salsa de poma i ratafia   9,80
    Un melós plat de menuts la salsa del qual enllaça amb una de les afeccions gastronòmiques catalanes, la mescla de carn i fruita, i una de les nostres begudes insígnia, la ratafia, un licor macerat amb nous tendres.

  • Botifarra d’Organyà amb samfaina   8,90
    L’embotit més famós ens arriba, en aquest cas, del poble on fou trobat l’escrit literari més antic en la nostra llengua (les Homilies). Embotits Obach ens permet tastar una deliciosa botifarra acompanyada d’una de les salses bàsiques de la cuina catalana.

Segons plats · Peixos

  • Bacallà a la llauna   9,95
    Un dels plats més representatiu de les fondes barcelonines del segle XIX. El bacallà és un producte molt valorat en la nostra cuina, com a Portugal o Euska Herria. Antigament era una menja humil, i el salaó, l’única forma de consumir peix lluny de la costa.

  • Bacallà amb romesco   10,25
    El romesco és una de les nostres joies culinàries, versió complexa de la nostrada picada. Hereva de la cuina àrab, és una mostra acolorida de les influències morisques que fàcilment trobem a la Catalunya Nova: el pebre vermell, les nyores, els pebrots de romesco, els bitxos.

  • Gambes de la Platgeta   10,00
    Directament del Clot de Sant Salvador, just davant del Garraf, arriben les gambes de la Platgeta. El Nus i l’Òstia (en honor a la Barceloneta) són les dues barques que ens permeten gaudir d’una gamba curta però dura i gustosa.

  • Suquet de rap amb closques   9,20
    Característic guisat de barca, propi dels pescadors catalans, que menjaven damunt grans llesques de pa. En aquest cas, realitzat amb el rap, un peix tradicionalment estimat aquí. Compensació equilibrada de peix, sofregit, patata, picada i aigua, amb musclos i cloïsses.

Segons plats · Vegetals

  • Canelons d’espinacs amb panses, pinyons i moixernons   8,45
    De l’època medieval hem heretat l’ús generalitzat de les panses i els pinyons. Per exemple, acompanyant els espinacs. Aquest plat enllaça amb tota una tradició importada per cuiners italians al segle XVIII, però que ja té carta de naturalesa pròpia: el caneló, cosa que és un clar exemple de la capacitat integradora de la cuina catalana.

  • Timbal d’escalivada amb olivada i crostons   9,20
    Recepta d’origen pagès, li donem forma i l’acompanyem amb una picada d’olives negres, comuna a tota la Mediterrània.

  • Crep de xampinyons i porros amb salsa de formatges   8,55
    Deliciosa combinació vegetariana amb embolcall bretó (amb certa tradició a la Val d’Aran, els crespèths), farcit d’hortalisses i salsa d’influència àrab.

diables.jpg

Postres 

  • Escuma de crema catalana   4,00
  • Catànies amb xarrup de ratafia   4,45
  • Mel i mató amb pets de monja   3,90 
  • Brownie casolà amb gelat de vainilla 4,50    
  • Iogurt artesanal d’ovella   2,90    
  • Flam de mató amb xarop d’avet i carquinyolis   3,90  
  • Gelat de torró amb nata   3,70
  • Coulant de xocolata negra   4,20

 

[Tots els preus inclouen l’IVA]