Aviram i caça
- Tot el que té el bec fi és de bon menjar
- Pollastre nou i vi vell fan tornar jove a l'home vell
- El gall amb arròs o amb oli i sal
- Gall d'esperons grossos, la carn més dura que els ossos
- Gallina vella fa bon caldo/brou
- Brou de gallina torna la vida
- El caldo de gallina resta set anys dins del ventre
- Dels acabats en -ina, el millor és la gallina (morfina, cafeïna, nicotina…)
- Gallina, bou i moltó és olla de senyor
- Qui no menja gallina menja sardina
- Capó de vuit mesos, menjar de rei
- Carn de capó fa caldo millor
- A qui et dóna un capó, dóna-li la cuixa i l'aló (agraïment)
- Val més capó que tacó (val més ser soltera que malcasada)
- Carn de ploma treu l'arruga
- Carn de ploma, la més bona
- Carn de ploma, la pell apissona (saludable)
- Carn de pluma, ni que sigui de grua
- El qui vulgui bona caça que la compri a la plaça
- De carn de caça no n'abusis massa
- L'ànec i el porcell* rostit al moment (carns que es fan malbé de seguida) (*garrí: porc petit)
- L'ànec, la carn i la dona, si és magra no és bona
- Per si no ho saps, res millor que l'ànec amb naps
- La perdiu és dolenta si no es menja calenta
- La perdiu és mala si calenta no és menjada
- La perdiu és dolenta si no es menja calenta
- La perdiu passada és més delicada
- Perdiu i dona, encara que pudi és bona
- Carn de conill, cuita i menjada, i la perdiu, ben tufejada* (*que desprèn tuf, emanació d'olor més o menys desagradable com la que desprenen cossos en fermentar, en cremar imperfectament, en escalfar-se, per transpiració, etc.)
- La perdiu s'ha de menjar entre tres: un home, un gat i un gos
- De la perdiu, allò que mira a baix; del conill, allò que mira a dalt
- Del conill, el llom; de la perdiu, el pit
- Del conill, el que mira al cel; de la perdiu, el que mira al sòl
- El cap de la perdiu és maleït, per això no en menja ningú (llegenda)
- Val més una alosa al plat que una perdiu volant
- Val més una alosa amb pau que una perdiu amb guerra