CARTA DE POSTRES I BEGUDES DE LA TERRA

Pots descarregar-la aquí


LES NOSTRES POSTRES

Escuma de crema catalana 4,50

Catànies amb xarrup de ratafia 4,80

Pastís de formatge amb melmelada de fruita vermella 3,40

Mel i mató amb pets de monja 4,10

Brownie casolà amb gelat de vainilla 4,75

Un Català (gelat de torró amb ratafia i avellanes) 4,60

Iogurt artesanal d’ovella 2,90

Flam de mató amb xarop d’avet i carquinyolis 3,90

Gelat de torró amb nata 3,90

Coulant de xocolata negra 4,60

CERVESES ARTESANES CATALANES

Cerveses artesanals sense additius, sense filtrar i no pasteuritzades 3,60

Pots consultar la carta de cerveses aquí

RATAFIES

Elaborada amb la maceració de nous verdes, herbes aromàtiques i espècies. És ideal com a digestiu o per acompanyar les postres. La ratafia és tradicional dels nuclis rurals de la Catalunya Vella, i cada productor dóna un toc especial al seu preparat, un secret molt ben guardat que passa de generació en generació.

Ratafia dels Raiers (La Pobla de Segur, Pallars Jussà)

Ratafia Bosch (Sant Quirze de Besora, Osona)

Ratafia Russet (Olot, la Garrotxa)

Ratafia de l’avi Guillem (Esparreguera, Baix Llobregat)

Xarrup 1,95
Gotet amb gel 2,50
Tub 4,30

Ratafia Terrània (Girona, Gironés)

Xarrup 2,50
Gotet amb gel 3,55
Tub 6,30

AIGUARDENTS

Flor de Nhèu [aiguardent blanc amb aroma de ceps] (La Pobla de Segur, Pallars Jussà)

Cassalla (Alcoi, Alcoià)

Xarrup 1,95
Gotet amb gel 2,50
Tub 4,30

Aiguardent d’herbes (Herbers, els Ports de Morella)

Aiguardent de mel (Herbers, els Ports de Morella)

Xarrup 2,50
Gotet amb gel 3,55
Tub 6,30

CREMES

Licor d’ametlla (Palma, Mallorca)

Crema de ratafia (Esparreguera, Baix Llobregat)

Licor de crema catalana (El Masnou, Maresme)

Xarrup 1,95
Gotet amb gel 2,50
Tub 4,30

LICORS D’ARRÒS

Elaborats amb alcohol provinent de la hidròlosi i posterior fermentació de l’arròs del Deltebre, Baix Ebre.

Licor d’arròs

Licor de figues

Licor d’herbes

Xarrup 1,95
Gotet amb gel 2,50
Tub 4,30

Esperit d’arròs 

Xarrup 2,50
Gotet amb gel 3,55
Tub 6,30

VERMUTS

És un licor aromatizat amb herbes, format a base de vi neutre de bona qualitat, un toc d’absenta o donzell (planta aromàtica de sabor amarg) i altres espècies amargues i tòniques i és d’orígen italià.

Vermut de la Casa (Reus, Baix Camp) | Canyeta 1,25 | Tub 2,20

Vermut Yzaguirre Negre Reserva (Reus, Baix Camp) | Canyeta 2,50 | Tub 3,45

Vermut Yzaguirre blanc (Reus, Baix Camp) | Canyeta 2,50 | Tub 3,45

LICORS D’HERBES

Els licors d’herbes s’elaboren mitjançant la maceració en anís o la destil·lació de diverses herbes aromàtiques pròpies de cada zona.

Herbes dolces i seques de Mallorca (Marratxí, Raiguer)

Aromes de Montserrat (Abadia de Montserrat, Bages)

Estomacal (Bonet Sant Feliu de Guíxols, Baix Empordà)

Xarrup 1,95
Gotet amb gel 2,50
Tub 4,30

VINS DOLÇOS

Malvasia (Sitges, Garraf) | Canyeta o gotet amb gel 1,75 | Tub 2,60

Moscatell (Tarragona, Tarragonès) | Canyeta o gotet amb gel 1,50 | Tub 2,20

Mistela (Tarragona, Tarragonès) | Canyeta o gotet amb gel 1,50 | Tub 2,20

ALTRES

Licor de vi de nous (Arbeca, Les Garrigues)

Licor de Cassís dera Val (La Pobla de Segur, Pallars Jussà)

Licor de fruits del bosc els Fallaires (La Pobla de Segur, Pallars Jussà)

Xarrup 1,95
Gotet amb gel 2,50
Tub 4,30

Whisky Jaume I (Escòcia) | Xarrup 1,95 | Gotet amb gel 2,50

Desperta Ferro! (Beguda energètica) 2,80

Alter Cola (Cola catalana i antiimperialista) 2,15

Tònica Catalana 2,05

LICORS PER A COMBINAR

Cafè-licor (Alcoi, l’Alcoià).
Elaborat a partir de la maceració de cafè de torrefacció natural en alcohol neutre. L’origen se situa al segle XIX, quan els treballadors de la indústria alcoiana duien a la feina un recipient de llautó amb cafè, on afegien unes gotes d’aiguardent de canya, rom o brandi per combatre el fred de l’hivern.

Gin Xoriguer (Maó, Menorca).
Resultat de la destil·lació d’alcohol de vi amb baies de ginebró i herbes aromàtiques. És una beguda típica de Menorca i l’origen se situa al segle XVIII, quan durant l’ocupació britànica els soldats demanaven la beguda llavors de moda a Europa, el gin.

Cassalla 
Aiguardent de vi aromatitzat amb essència d’anís i altres plantes aromàtiques típicament mediterrànies, com ara el fonoll. Es diferencia de l’anís perquè té una graduació més alta i és més sec. Els combinats de cassalla són molt populars arreu del País Valencià.

Palo (Palma, Mallorca).
Al segle XVII, per combatre la malària s’utilitzava l’extracte de quina. A la fi del segle XIX, a aquest beuratge “miraculós” s’hi va anar afegint arrop per millorar-ne el gust. Per fer-la més duradora davant la fermentació natural, s’hi va afegir alcohol: així va néixer el que avui coneixem com a Palo de Mallorca. A aquest licor, la tradició popular mallorquina li atribueix el do d’obrir la gana.

Xarrup 1,95
Gotet amb gel 2,50
Tub 4,30

COMBINATS

De cafè-licor 5,00

  • Burret o plis-plai: cafè-licor amb cola.
  • Mentida o mentideta: cafè licor amb refresc de llimona.
  • Barraqueta: cafè-licor amb orxata [només estiu].
  • Negreta: cafè-licor amb cervesa.

De Gin Xoriguer  5,35

  • Pomada: ginet amb refresc de llimona.
  • Pallofa: ginet amb sifó o gasosa.
  • Cabra de Pedreguer: ginet amb orxata [només estiu]

De cassalla

  • Palometa, nuvolet o tempesta: cassalla amb aigua. 3,10
  • Canari o xiflis: cassalla amb refresc de llimona. 5,00
  • Barrejat: cassalla amb mistela 4,40

De ratafia  5,00

  • Manelic: ratafia amb refresc de llimona.
  • Castanyeta: ratafia amb llet

De Terrània 6,10

  • Terrànic: ratafia amb tònica

De palo 3,60

  • Mesclat negre: palo amb anís sec. 
  • Mesclat blanc: palo amb anís sec i dolç.
  • Prohibit: palo amb licor d’herbes, menta i anís sec

 

ALTRES COMBINATS

Montserratí (Aromes de Montserrat amb refresc de llimona i una punta de ratafia) 5,00

Aür (Whisky Jaume I amb beguda energètica Desperta Ferro!) 5,90

Terra Lliure (Whisky Jaume I amb Alter Cola) 5,35

Ferms! (Whisky Jaume I amb refresc de llimona o taronja) 5,35

Gintònic català (Gin Marianna amb Tònica Catalana) 5,35

Mau-mau (Vermut negre amb gasosa) 2,40

Barreja de traginer o de Patum (Anís amb moscatell) | Canyeta 2,10 | Tub 4,10

Tonet (Moscatell amb gasosa) 3,05