Combinats
Els combinats més populars, com els anomenem nosaltres, sovint provenen de festes típiques catalanes, i les principals aportacions han estat fetes per la tradició del País Valencià, les Illes i la Catalunya central. En l’origen d’aquests combinats hi entren en joc diversos elements: els productes genuïns de cada zona, les tradicions i, sobretot, el potencial creatiu, la imaginació i les ganes de gresca de cada poble.
Aquí us oferim algunes propostes perquè pugueu evocar els ressons d’algunes de les celebracions més sonades del nostre calendari festiu (festes majors, Moros i Cristians, Sant Joan, Patum…). No cal dir que estem obertes a tots els suggeriments i aportacions que pugueu fer; per tant, no dubteu a fer-nos-els arribar a través del nostre correu electrònic de contacte (info@tdk.cat).
![]() |
Granissat de llimona Tasta els combinats de sempre amb un nou toc sorprenent i molt refrescant. |
|
|
|
|
|
|
|
De cafè licor: País Valencià
- Burret o plis-plai Cafè-licor amb cola (Alcoi)
- Mentida o mentideta Cafè-licor amb llimonada (Comarques centrals: Alacantí, Alcoià i el Comptat)
- Barraqueta Cafè-licor amb orxata (Comarques centrals: Alacantí, Alcoià i el Comptat) [només a l’estiu]
- Negreta Cafè-licor amb cervesa (Comarques centrals: Alacantí, Alcoià i el Comptat)
De cassalla: País Valencià
- Palometa, nuvolet o tempesta Cassalla amb aigua (lacant) [a cassalla s’enterboleix en entrar amb contacte amb l’aigua, per tant, cada nom guarda relació amb la proporció dels dos elements]
- Canari o xiflis Cassalla amb llimonada (Ribera Baixa)
- Barrejat Cassalla amb mistela (La Safor)
De gin Xoriguer: Menorca, Illes Balears
- Pomada Ginet amb llimonada
- Pallofa Ginet amb sifó
- Cabra de pedreguer Ginet amb orxata [només a l’estiu]
De Palo: Mallorca, Illes Balears
- Mesclat negre Palo amb anís sec
- Mesclat blanc Palo amb anís sec i anís dolç
- Prohibit Palo amb licor d’herbes, menta i anís sec
De ratafia: Catalunya central
- Manelic Ratafia amb llimonada
- Castanyeta Ratafia amb llet
Altres
- Montserratí Aromes de Montserrat amb llimona i una punta de ratafia
- Mau-mau Vermut negre amb gasosa o sifó (Berga)
[A les Terres de l’Ebre també l’anomenen fill de puta o rapitenc]
- Soldat Grosella amb sifó (Berga)
- Barreja de traginer o de Patum Moscatell amb anís (Berga)
- Tonet Moscatell amb gasosa (Berga)