El 3.org (abril del 2010)

el3-org-ok

El Terra d’Escudella mostra la llibertat a cops de falç

(El 3.org, abril del 2010)

)

el3-org-ok

El Terra d’Escudella mostra la llibertat a cops de falç

(El 3.org, abril del 2010)

Article original

 

El bar restaurant santsenc Terra d’Escudella va presentar ahir l’exposició permanent que sota el títol “Llibertat a cops de fals” recórrer les lluites dels catalans des del primer alçament de les remenses de l’any 1462, fins a l’Onze de setembre del 1977. “Vam pensar que una bona decoració pel menjador interior seria una exposició històrica que mostrés com el poble català ha respost a diverses situacions durant la història”, explica Roger Sánchez, un dels responsables del local.
La idea va sorgir fa cinc anys, explica, però han calgut moltes hores de consultar biblioteques i d’endreçar tot el material per acabar tenint el conjunt de panells que combinen imatges –fotografies i pintures – i textos explicatius i històrics. “És el resultat d’una feina de diversos anys”, explica Roger Sánchez.
La mostra es va presentar ahir en el mateix menjador que l’acull. En l’acte hi va participar el mateix Roger Sánchez i l’Agustí Barrera, que és historiador. La sala va quedar petita i els assistents també van poder tastar diversos plats amb història que havien elaborat l’equip de cuina del Terra d’Escudella. “La d’ahir va ser una prova que una exposició històrica pot atraure l’atenció, a part del menjar, que també és normal”, diu Sánchez. L’exposició és permanent i es pot visitar des de les 9 del matí, quan obren, fins a mitjanit al carrer Premià número 20.