Menú del dia

paella-

Menú
del dia
(migdies)

Al migdia, menús bons i assequibles

Per dinar, us proposem un menú amb quatre primers i cinc segons, amb beguda, pa i postres per només 9,65 € (IVA inclòs). Intentem combinar tot tipus de cuina i aliment, prioritzant els productes i els plats propis.

Es tracta d’una cuina familiar, popular, sense filigranes però amb solvència assegurada. Intentem defugir les elaboracions industrials que, si bé abarateixen els costos, també abarateixen els gustos. Apostem pels plats que tradicionalment s’han cuinat a les fondes de sisos o als hostals que durant anys han alimentat les classes populars del nostre país.

També mantenim l’herència que hem rebut de les nostres famílies i hi incloem els que podríem anomenar cuina domèstica. A poc a poc anem incorporant plats d’altres indrets, tant dels Països Catalans com de l’estranger, que ens arriben del contacte amb persones i cultures que coneixem mes a mes al Terra d’Escudella. En la mesura que podem, cuinem amb productes de temporada, oferim varietat pel que fa a elaboracions (forn, planxa, fregit, bullit), pel que fa a règims alimentaris (hipocalòric, estómacs delicats, rics en greixos, frugals), pel que fa a viandes (carn, peix, pasta, verdura, llegums…). En definitiva, apostem per una cuina variada, elaborada, amb productes de qualitat i saludable. I, a més a més, assequible. Tot un repte en èpoques com aquesta.

Article ‘Mengem merda?’

 

Alguns dels plats que hi podràs menjar

Plats fixos
 

  • Dimecres: llegums (cigrons amb col i soja, cigrons amb espinacs, llenties estofades, mongetes guisades)

 Verdures

  • Bròquil amb patata

 Pasta i arròs

    • Pasta a la napolitana
    • Pasta al pesto
    • Pasta amb salsa de formatge blau
    • Tortellini de formatge amb salsa de tomàquet
    • Canelons d’espinacs 
    • Cuscús amb verdures i pollastre (o vedella o xai)
    • Arròs a la cubana

    Cremes i sopes
     

    • Crema d’espinacs i poma
    • Crema de bacallà i patata
    • Crema de carbassa
    • Crema de carbassó
    • Crema de pastanaga i formatge blau
    • Crema de porros
    • Sopa de ceba
    • Sopa de pollastre
    • Gaspatxo 
    • Sopa freda de tomata i alfàbrega
    • Sopa freda de meló i menta

     

     Amanides
     
    • Amanida amb olivada
    • Amanida de iogurt i menta
    • Amanida de la casa
    • Amanida de llenties
    • Amanida vinagreta dolça
    • Empedrat
    • Esqueixada de bacallà
    • Popi-poti
    • Tabulé

    Carn
     

    • Ànec amb peres
    • Fricandó
    • Galtes al forn
    • Garró al forn
    • Gulash
    • Mandonguilles amb sípia
    • Peus de ministre amb orellanes
    • Platillo de xai amb pèsols
    • Pollastre a la cervesa
    • Pollastre amb prunes
    • Botifarra amb seques
    • Cansalada amb cigrons
    • Llom a la planxa al pebre verd
    • Salsitxes amb romesco
    • Xai a la planxa
    • Croquetes de pollastre
    • Llibrets de llom
    • Llom arrebossat
    • Llonza de porc arrebossada
    • Albergínia farcida
    • Botifarra amb salsa de tomàquet i ou dur
    • Llom al curri
    • Salsitxes amb samfaina 
    • Salsitxes amb allioli
    • Freginat de fetge de xai

    Peix
     

    • Bacallà a la llauna
    • Bacallà gratinat amb mongetes
    • Cua de rap a l’all cremat
    • Hamburguesa de sardines
    • Lluç a la planxa
    • Popets amb ceba
    • Salmó a la planxa
    • Seitons ofegats
    • Suquet de verat, pèsols i ou dur
    • Peix fresc de mercat de dimecres a divendres

    Altres
     

    • Coca de ceba i pebrot
    • Coca de trempó
    • Crep de xampinyons
    • Pastís de xampinyons i porros
    • Remenat de bolets
    • Samfaina amazigh
    • Truita d’albergínia
    • Truita de carbassó

    I no et perdis les postres del migdia, elaboracions casolanes per posar la cirereta al dinar!
    greixonera-trans.jpg
    pasts_de_xoco-ftge-trans1.jpg
    Greixonera

     

     

     

     

     

     

     

    Pastís de formatge