Novetats 2012

planeta-explosio-ok


Novetats 2012

 


Novetats 2012

No sabem si el 2012 el món s’acabarà, però el que sí sabem és que el nou any arriba amb moltes novetats gastronòmiques al Terra d’Escudella.

Cada any per aquestes dates al Terra d’Escudella preparem les novetats per renovar la carta i continuar oferint plats de gastronomia nacional. Pròximament els podreu degustar al nostre restaurant!

Amanides

 • Amanida enxatonada    7,40
  Mèsclum, tomata, olives negres, tonyina, bacallà, anxova i oli de romesco

 • Amanida amb salmó i vinagreta de tàperes i cogombrets    6,90
  Mèsclum, tomata, blat de moro, pastanaga i vinagreta de confitats en vinagre

Carta de nit

 • Crema de dos colors   6,40
  La carbassa és el fruit d’una planta agraïda, de conreu fàcil i resultats òptims (de fins a 200 kg!). Tot i tenir certa mala fama («la carbassa, millor que al ventre a la bassa»), podem afirmar que alimenta, desintoxica el cos i té nombroses aplicacions culinàries. El contrapunt verd l’aporta una hortalissa eixerida, el pèsol.

 • Favetes ofegades amb calamars i bull negre   7,50
  Desconegudes a mig món, aquí és on les faves arriben als màxims nivells d’acceptació popular, tot i la minvant valoració de les noves generacions. La recepta resultant s’inspira en un mar i muntanya, una més de les combinacions imaginatives i sorprenents de la cuina tradicional catalana.

 • Pollastre farcit de prunes i pinyons   8,80
  Un clàssic de la cuina tradicional dels dies de festa, quan el pollastre era un luxe reservat per als grans esdeveniments. D’aquest plat se’n tenen referències medievals. Per Nadal és força comú a tots els Països Catalans i Occitània.

 • Cassoleta d’ou amb sobrassada, patata i pèsols   6,95
  Mescla harmònica de carn, xulla o cansalada, sal i pebre vermell dolç, la sobrassada s’afegeix a la llarga i suculenta llista d’embotits elaborats al nostre país, una de les més extenses d’Europa.

 • Canelons d’espinacs amb panses, pinyons i moixernons   8,20
  De l’època medieval hem heretat l’ús generalitzat de les panses i els pinyons. Per exemple, acompanyant els espinacs. Aquest plat enllaça amb tota una tradició importada per cuiners italians al segle XVIII, però que ja té carta de naturalesa pròpia: el caneló, cosa que és un clar exemple de la capacitat integradora de la cuina catalana.

 • Crep de xampinyons i porros amb salsa de formatges   8,30
  Deliciosa combinació vegetariana amb embolcall bretó (amb certa tradició a la Val d’Aran –crespèths-), farcit d’hortalisses i salsa d’influència àrab.

 

fletxa amunt-ok