Revistes i murals

comunicacio-popular-ok Comunicació popular
i difusió d’idees

  Un dels principals objectius del Terra d’Escudella és fer visibles les veus que normalment estan silenciades per la cultura de masses i els mitjans de comunicació. Amb aquesta intenció, cedim una bona part de l’espai a la difusió de les iniciatives que tenen lloc al barri i arreu de la nostra geografia. Al local disposem d’un plafó on penjar les convocatòries de concerts, manifestacions, xerrades i tota mena d’actes, així com de la publicació mural Infousurpa (usurpa.squat.net), actualitzada puntualment cada setmana.

  De la mateixa manera, donem una gran importància a les publicacions gratuïtes no comercials, de caire generalment local i de comunicació popular; si vols contribuir a ampliar el ventall d’aquest tipus de premsa, no dubtis a portar-nos exemplars de la publicació que coneguis, el Terra d’Escudella és un bon punt de difusió!

  D’altra banda, també som un dels punts de venda del setmanari de comunicació Directa i el punt de distribució de la publicació santsenca de comunicació popular La Burxa.

  La Burxa és una publicació mensual en mida tabloide apareguda l’any 1998 a Sants com a mitjà contrainformatiu del mateix barri i de la seva rodalia. Amb el temps, La Burxa ha anat millorant pel que fa a la seva edició i distribució, hi ha esdevingut un butlletí de referència als barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, amb 5.000 exemplars mensuals i edició digital. L’any 2006 La Burxa va fer els actes de celebració del seu número 100 i actualment està celebrant el seu 10è aniversari.

  La Directa és un setmanari de 28 planes pensat, dirigit i sostingut des dels moviments socials i per als moviments socials. El primer número d’aquest setmanari sortí al carrer el 23 d’abril de 2006.
   

  Periòdic popular dels Països Catalans, de periodicitat quinzenal i d’àmbit nacional tant en els seus continguts com en la distribució. Té l’objectiu de dotar l’esquerra independentista dels seus propis mitjans de comunicació i la voluntat de treballar per crear una societat alternativa a l’actual, on no tinga cabuda cap mena d’opressió social, de gènere o nacional.
   

  El Pèsol Negre és una publicació llibertària de l’Alt Llobregat i el Cardener, que es fa i es distribueix, aproximadament, per les comarques del Bages i del Berguedà. És una revista per a la informació local, la denúncia, la reflexió, el debat, la creació i el lliurepensament. És una eina més per a la lluita en contra de la injustícia i en favor de la llibertat. És un mitjà independent que fem des del moviment llibertari cap a enfora i on participa tothom que vol.

  La Intersindical-CSC és un sindicat nacional i de classe que agrupa treballadors/es de tots els sectors productius. La condició de nacional fa que no estigui lligada, per tant, a cap sindicat estatal. Per la Intersindical-CSC és bàsic que Catalunya sigui reconeguda no només de fet, sinó també de dret, com a marc normal de relacions laborals i que aquestes (convenis, lleis, pactes laborals, formació, seguretat social…) es decideixin i es negociïn al més a prop possible del treballador, a Catalunya, i no a Madrid. La publicació de la Intersindical-CSC té periodicitat variable i edita 20.000 exemplars.

   

  La Rosa del Vents és un butlletí de debat llibertari als Països Catalans lligat al col·lectiu Negres Tempestes, i la seva pretensió és donar espai a grups o persones que hi desitgin publicar documents per al debat. Té periodicitat variable i podeu consultar els punts de distribució a la seva pàgina web.

   

  La Veu del Carrer és una publicació bimestral que té com a àmbit la ciutat de Barcelona Està lligada a la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, una entitat de segon grau formada per gairebé cent associacions i que fins ara ha estat present en la vida de la ciutat i sobretot en la problemàtica dels seus barris.
     

  La revista Catalunya és el principal òrgan d’expressió del sindicat CGT de Catalunya i tracta temes com feminisme, laïcisme, antiracisme, okupació, ecologisme, pagesia, moviment llibertari, defensa de les llengües, opció sexual, memòria històrica, antifeixisme… i tot amb un tronc central que són les activitats que desenvolupen les seccions sindicals, els sindicats, les federacions de branca, les federacions locals, comarcals i intercomarcals de la Confederació General del Treball de Catalunya.

   

  També disposem de revistes d’interès general publicades en català, que estan a la vostra disposició per consultar-les.

  L’Enderrock és la primera revista de rock en català. Després d’una dècada Enderrock és una publicació de referència i ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura 2004 de la Generalitat de Catalunya, per la seva aposta en l’àmbit musical juvenil i en català.
   

  Sàpiens és una revista mensual de caràcter divulgatiu sobre temes d’història de Catalunya i del món. És una aventura apassionat per conèixer els grans fets del passat. No només parla de les grans batalles sinó de tots aquells esdeveniments que han format part de la vida quotidiana dels nostres predecessors. Sàpiens parla del nostre entorn més proper i del nostre passat fent-nos viure la història del nostre país i del món de forma apassionant.

   

  Revista de gamma alta per assaborir els plaers de la bona taula, amb una edició acurada i unes fotografies de gran qualitat.

  Revista de geografia i viatges per tots els Països Catalans. A través de reportatges de natura, patrimoni, cultura popular, gastronomia i història, pretén proposar sortides pel nostre territori.
  fletxa amunt-ok