Selecció de vins a copes

Periòdicament, fem una selecció de vins a copes segons la denominació d’origen. Actualment encarem el repte d’oferir vins amb la DO Catalunya o, inclús, sense cap DO. Les DO marquen uns criteris molts clars sobre quines varietats utilitzar i el tipus de terreny on plantar els ceps, en canvi, la DO Catalunya és un cul de sac on s’hi encabeixen diferents propostes.

L’àmbit geogràfic de la DO Catalunya es caracteritza per un clima mediterrani, amb moltes hores de sol, hiverns secs i temperats i estius no massa calorosos. La primavera i la tardor acostumen a ser les estacions més inestables i plujoses.

Aquesta climatologia propicia un ampli ventall de varietats de raïm. En total, la DO Catalunya en té autoritzades 35 varietats per a l’elaboració dels seus vins.

Dins de les varietats de raïm blanc trobem: albarinyo, chardonnay, chenin, garnatxa blanca, gewürztraminer, macabeu, malvasia, malvasia de Sitges, moscatell (d’Alexandria i de Frontignan), parellada, pedro ximenes, picapoll blanc, riesling, sauvignon blanc, sumoll blanc, xarel·lo, viognier i vinyater.

Entre les varietats de raïm negre hi ha: cabernet franc, cabernet sauvignon, garnatxa negra, garnatxa peluda, garnatxa roja (garnatxa gris), garnatxa tintorera, merlot, monastrell, petit verdot, picapoll negre, pinot noir, samsó (carinyena), sumoll, syrah, trepat i ull de llebre.

BLANCS
Ca N’Estruc Blanc. Xarel·lo
Celler Ca N’estruc. Baix Llobregat
Copa 2,80 – Ampolla – 12,60

Plana d’en Fonoll Blanc. Muscat d’Alexandria i sauvignon blanc
Agrícola de Sant Josep. Terra Alta
Copa 2,55 – Ampolla 11,50

NEGRES
Ca N’Estruc. Negre Jove. Garnatxa, syrah i ull de llebre
Celler Ca N’estruc. Baix Llobregat
Copa 2,25 – Ampolla 10,15

Mèdol. Garnatxa i cabernet sauvignon. Negre jove. Ecològic i sense sulfits
Celler 9+. El Tarragonès
Copa 3,20 – Ampolla – 14,40

Més Que Paraules. Garnatxa negra, cabernet sauvignon, merlot i sumoll. Negre amb criança Celler MQP. Bages
Copa 3,95 – Ampolla 17,95

Plana d’en Fonoll. Syrah. Negre amb dipòsit de formigó i pas per bóta
Agrícola de Sant Josep. Terra Alta
Copa 2,70 – Ampolla 12,15

Tossudes. Garnatxa, syrah, cabernet, monastrell. Negre jove. Ecològic
L’Olivera. Urgell
Copa – 3,85 – Ampolla 17,30